poza instrumente muzicale

Instrumente muzicale

poza instrumente muzicaleChitara | Pian | Vioara | Canto

Poti alege sa studiezi unul dintre aceste instrumente, ori sa studiezi un instrument precum chitara / pian si canto daca iti doresti sa fi un artist complet !

Nu esti inca hotarat?

Echipa Transylvanian Art Academy iti sta la dispozitie pentru a te consilia in vederea alegerii unui curs, luand in considerare inclinatiile si aptitudinile tale.

Am nevoie de cunostinte muzicale?

Singurul lucru de care ai nevoie este dorinta! Prima sedinta este una demonstrativa, si include si o evaluare a cursantului. Nu te speria, nu este ca la scoala. Practic ceea ce noi vrem sa stim este de unde incepem. In cadrul evaluarii se vor testa aptitudini precum auz muzical instinctiv si ritm. Din experienta noastra 99% dintre oameni poseda aceste aptitudini, deci daca consideri ca faci parte dintre ei te asteptam la noi!

De-a lungul timpului am auzit reactii precum: „cu siguranta eu nu am deloc talent muzical, etc.” si da, ne-a facut placere sa dovedim contrariul 😀 iar daca te afli in acel 1%… Hey! Pentru ce suntem noi aici? Ca sa te ajutam sa treci la urmatorul nivel, nu?

Cui se adreseaza?

Cursurile de instrumente muzicale se adreseaza oricarui nivel de practicanti. Fie ca esti incepator sau avansat, copil ori adult, atata timp cat iubesti ceea ce faci, vom obtine rezultate pe masura.

Echipa Transylvanian are experienta atat in lucru cu cei incepatori, care isi doresc sa faca acest lucru pentru dezvoltarea personala, cat si cu cei avansati care vor sa paseasca ori au pasit deja pe drumul performantei in muzica.

In ce consta cursul?

Pentru incepatori, primul pas este acela de a invata tehnicile utilizate in interpretarea la instrumentul ales. In paralel cu depasirea acestor obstacole, se vor parcurge diferite piese muzicale adaptate nevoilor si dorintelor cursantului. Ulterior, vom merge mai departe cu adaptarea unui repertoriu diversificat si descoperirea stilului propriu, si desigur, la cantatul impreuna cu ceilalti.

Pentru cei avansati, tematica cursului va consta in abordarea unor repertorii complexe care sa faciliteze tehnica instrumentala, dar si notiuni de improvizatie si compozitie. Cel mai important este stilul personal al cursantului care trebuie adus in lumina reflectoarelor! Stii cum se spune, degeaba faci cu ochiul, atata timp cat lumina este stinsa 😉

Sedinte individuale ori colective?

Cursurile de instrument muzical sunt individuale, profesor – elev. Cu toate acestea dupa cateva saptamani de studiu cursantii se vor reuni in cadrul Transylvanian art academy pentru a canta impreuna sub forma de duet, trio, etc, asta inafara orelor de curs.

Care este programul pentru curs?

Dat fiind faptul ca orele de instrument sunt individuale, sedintele se pot programa in functie de programul cursantui, dar si de disponibilitatea salilor de curs.

Care este varsta minima?

Noi cei de la Transylvanian art academy consideram ca nu este niciodata prea tarziu sa faci ceea ce iti place, asa ca va invitam cu mic cu mare sa studiati un instrument muzical alaturi de noi.

Cu toate acestea instrumente au o varsta minima de incepe, desi acest aspect poate varia de la cursant la cursant.

Pian – varsta minima: 4 ani

Canto – varsta minima: 5 ani